Beertje Anders

De prachtige prentenboeken en lesmaterialen van Beertje Anders maken deel uit van een nog verder uit te breiden serie thema’s voor jonge kinderen. Lees en luister mee naar de verhalen van Beertje Anders want hij heeft ons veel te vertellen. De boeken helpen kinderen, ouders en begeleiders met antwoorden op moeilijke onderwerpen en vragen. Onderwerpen en vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op normen en waarden, ruzie maken, plagen en pesten, een ander buitensluiten, etc. Al deze lastige onderwerpen en vragen worden met woord en beeld toegankelijk gemaakt.

Beertje Anders maakt veel avonturen mee en gaat er iets mis dan is het Oma Beer die Beertje Anders en zijn vrienden trakteert op een glaasje ranja en appeltaart en ondertussen alle tijd heeft om de beertjes uit te leggen waar het mis ging en hoe het een volgende keer beter opgelost kan worden. Dan is er Beer Juf die zegt dat er regels zijn om beter met elkaar om te gaan. Ze leert de beren over samen spelen en samen delen, lief zijn voor elkaar en goede woorden zeggen. Met de boekjes van Beertje Anders leren de kinderen gevoelens en emoties onder woorden te brengen.

Ook de wijze verhalen van bijvoorbeeld Beer Koning en het gouden masker, Beer Wild die tam wordt en Beer Smal en Beer Rond die altijd ruzie maken maar toch de beste vrienden worden spreken tot de verbeelding van jong en oud. Met de verhalen van Beertje Anders zullen jonge kinderen zich goed kunnen identificeren: de problemen die het beertje tegenkomt in het dagelijkse leven zijn namelijk heel herkenbaar. De verhalen in de boekjes prikkelen tot nadenken.

Naast de sociaal-emotionele ontwikkeling komen ook andere onderwerpen aan de orde. Zoals bijvoorbeeld gezonde voeding, discriminatie, luis, snoep, etc. Door je aan te melden met je naam en e-mail adres kun je gratis gebruik maken van zeven verhalen en van de kleur- en knutselmaterialen. Ook houden we je op de hoogte van nieuwe verhalen door middel van een nieuwsbrief.

Ook op school kan juf of meester gebruik maken van de materialen van Beertje Anders. Zo gelden op school en thuis dezelfde regels en leren we zowel thuis als op school hoe we goed met elkaar om kunnen gaan. En kunnen we samen praten over alle dagelijkse gebeurtenissen. Juf kan de gratis docentenhandleiding downloaden. Deze biedt veel suggesties om de onderwerpen uit de boekjes op een leuke manier te verwerken met de kinderen. Hierbij kunnen allerlei werkvormen aan bod komen.

Naar de website…