De Dag Vandaag

dedagvandaagDe Dag Vandaag, de actuele agenda voor het digitale schoolbord. De agenda geeft inhoud aan de betreffende dag door antwoord te geven op de vraag: Wat gebeurt er vandaag? De agenda is ontwikkeld door Young Crowds, specialisten in educatieve concepten, en wordt gratis aan het basisonderwijs aangeboden.

De digitale agenda geeft leerlingen en ouders het startsein dat de schooldag gaat beginnen. Als de betreffende datum wordt aangeklikt, komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo besteedt De Dag Vandaag op 1 oktober aandacht aan de Internationale Muziekdag en is het onderwerp van 2 oktober bijvoorbeeld de start van de Kinderboekenweek.

De Dag Vandaag is verrassend, gevarieerd en een dagelijks cadeautje voor de leerlingen. De nieuwsgierigheid van de leerlingen wordt gewekt met een filmpje, een quizvraag of een mooie foto. De onderwerpen die aangestipt worden, gaan over geschiedenis, aardrijkskunde, taal/lezen, rekenen, wereldoriëntatie en andere educatieve onderwerpen. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, afgewisseld met een leuke weetjes en, indien relevant, een opdrachtje. Leerkrachten worden wekelijks per e-mail op de hoogte gebracht van de onderwerpen in de agenda.

Naar de website…